#Utbildning?

Ibland kommer det dagar som jag tänker så där lite Extra.. Funderar på vad jag vill göra när jag blir stor?Det finns mycket som jag tycker är roligt, men vet inte om jag vill/kan jobba med....
Men gjorde ett utbildningstest med 35 Frågor.. där dem "fast ställer" om vad jag är för person utifrån frågorna.( www.studentum.se ) . 
Mitt Resultat blev:

Du Blev: Serviceinriktade Simon

Du älskar att ge bra service och det genomsyrar hela din existens. Du kan skilja på kvalitet och kvantitet och ser alltid till företagets och kundens bästa när du arbetar. Gillar du högt tempo passar jobb inom hotell och resturang perfekt. Om du gillar att driva projekt och arrangera event, så kan ett yrke inom turism och service branchen passa dig. Event är en ständigt växande bransch där arbetsdagen bjuder på stor variation. Att arbeta med service, oavsett yrke, kräver en viss typ av talang och är ett roligt och varierande arbete som ger dig möjlighet att arbeta i Sverige såväl som utomlands.

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Turism, Event och Service

Att arbeta inom turism och service är utmanande och framför allt utvecklande. Turismen ökar ständigt då allt fler väljer att resa till andra länder. Även inom detta område är känslan för service oerhört viktig då den genomsyrar de flesta yrken inom området. Att vara duktig på administation och att gilla att arrangera evengemang kommer också väl till pass inom denna yrkesgrupp. Exempel på yrken inom turism och service är guide, reseledare, receptionist, eventarrangör, researrangör, resesäljare och projektledare inom eventbranchen, eventproducent mm.

Sök utbildning inom Turism, Event och Service

 

Hotell och Restaurang

Arbeten inom hotell och restaurang är många och väldigt olika. Här kan du arbeta som servitör, servitris, kock, hotellchef, bartender eller sommelier. Stresstålighet och vetskapen om att yrket innebär varierande arbetstider är viktigt att ha i åtanke. Exempel på yrken inom hotell och restaurang är husmor, hovmästare, hotellvärdinna, garderobier, frukostvärdinna, servitör, kock, kökschef, restaurangchef, kallskänka och cafébiträde.

Sök utbildning inom hotell och restaurang

 

Bartender

Yrket som bartender är fartfyllt och tidvis hektiskt. Det handlar om mer än en god förmåga att blanda goda drinkar. Service är A och O inom bartenderyrket. Viktigt att vara medveten om är de varierande arbetstiderna och på vissa arbetsplatser, sena och långa kvällarna. Aktuell medellön för bartender är ca 17 500 kr och medelåldern är ca 24 år (2009).  

Sök utbildning till bartender

 

 

* Jag har ju redan gått en 3 års utbildning inom Restaurang / Servering / Hotell och även jobbat inom dem tre ...  Byte till att jobba på en Flygplats för att testa något helt annat.

Trivs bra på jobbet ( dock är jag mamma ledig nu :)) trivs med mina arbetsuppgifter & mina kollegor.

Men frågan är - kan jag se mig där om 20år ? Eller vart vill jag komma ?.

 

Kommentera inlägget här :